­ ECEVİT ÇORBASI | Kültür Portalı

Ecevit Çorbası - Kastamonu

Ecevit Çorbası Malzemeleri Nelerdri

  • 1 bardak pirinç
  • 2 yumurta
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 çorba kaşığı un
  • 10-15 g tereyağ

Ecevit Çorbası Nasıl Yapılır

Pirinç 1 saat önce ıslatılır, süzülür, tekrar su eklenerek pirinçler haşlanana kadar kaynatılır. Bir kasede yumurta, yoğurt, un çırpılır. Haşlanan pirince çırpılan malzemeler, yavaş yavaş ilave edilir. Daha sonra çorba kaselerine alınır, üzerine nane dökülür. En son tavada tereyeğ altın rengini alana kadar kızartılır. kızgın tereyağ nanenin üzerine dökülür.

Kaynak: Ağız Tadıyla Kastamonu Mutfağı, Kastamonu Valiliği Yayınları, 2009

Kastamonu Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 19005    Eklenme Tarihi : 26 Şubat 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 20 Kasım 2023 Pazartesi