Ecevit Çorbası Malzemeleri Nelerdri
- 1 bardak pirinç
- 2 yumurta
- 2 çorba kaşığı yoğurt
- 1 çorba kaşığı un
- 10-15 g tereyağ
Ecevit Çorbası Nasıl Yapılır
Pirinç 1 saat önce ıslatılır, süzülür, tekrar su eklenerek pirinçler haşlanana kadar kaynatılır. Bir kasede yumurta, yoğurt, un çırpılır. Haşlanan pirince çırpılan malzemeler, yavaş yavaş ilave edilir. Daha sonra çorba kaselerine alınır, üzerine nane dökülür. En son tavada tereyeğ altın rengini alana kadar kızartılır. kızgın tereyağ nanenin üzerine dökülür.
Kaynak: Ağız Tadıyla Kastamonu Mutfağı, Kastamonu Valiliği Yayınları, 2009
Kastamonu Geleneksel Mutfak