Papara - Amasya
Amasya'da Paparaya "Ekmek Aşı" da denir.
Papara Malzemeleri Nelerdir
- Bayat ekmek
- 200 g kıyma
- 1 soğan
- 3 su bardağı su
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- 2 diş sarımsak
- Nane
- Pilav veya pirinç
Papara Nasıl Yapılır
Kıyma ve soğan kavrulur içine kalmış pilav varsa pilav, yoksa bir çay bardağı ıslatılmış pirinç konur. 3 bardak et suyu ilave edilip kaynatılır. Diğer taraftan bayat ekmekler (2 cm lik küpler) şeklinde doğranır. (Arzuya göre istenirse fırında hafif kızartılır) Sunuş sofraya konacak büyük sini veya lengerden servis tabaklarına yapılır. Ortaya konacak lengerin altına küçük parçalar halinde doğranmış ekmekler dizilir üzerine sulu kıvamdaki kaynatılmış malzeme dökülür. En üste de sarımsaklı yoğurt konarak nane serpilip tabaklara alınır. Bir başka sunuş şekli ise ekmekler tabaklara istenilen miktarda alınır. Diğer işlemler tabaklarda yapılır.
Kaynak: Amasya Valiliği, Amasya Mutfağı Kitabı
Amasya Mutfağı Ekmek Aşı (Papara)
Görsel Sahibi: Amasya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
6135
Eklenme Tarihi :
31 Ocak 2013 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
07 Aralık 2021 Salı