Bostaniye - Van
                
                
                    Bostaniye İçin Gerekli Malzemeler: 
	- Van Balığı
 
	- balık yumurtası
 
	- yumurta
 
	- soğan
 
	- maydanoz 
 
	- tuz, karabiber
 
	- karbonat, 
 
	- un
 
Bostaniye Yapılışı: 
Balıkların sütü ve yumurtası çıkarılır. İyice yıkanıp temizlenir. Süzgeçte süzülür. Bir çatal yardımıyla iyice çırpılan balık yumurtasına miktarına göre yumurta kırılır. İnce doğranmış soğan ve maydanoz tuz karabiber ve çok azda karbonat ilave edilir. Yağa kaşıkla dökülecek kıvama gelene kadar un ilave edilerek karıştırılır. Kaşıkla yağa dökülerek iki tarafı kızartılıp servis yapılır.
Kaynak: Van Kültür ve Turizm Envanteri III, Halk Kültür II, Sayfa:222
Van Geleneksel Mutfak
 
 
                 
                
                    
	
                        
                        
                            
                                    
                                        
                                        
                                            
Balık Bostaniyesi
                                            Görsel Sahibi: Van İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
                                        
                                    
                                
                         
                        
                        
                    
 
                    
                    
                    
                    
                        BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
                        
                     
                 
                
                
             
            
            
                
                    Görüntülenme Sayısı :
                        6238   
                            Eklenme Tarihi :
                                15 Şubat 2013 Cuma   
                            Güncellenme Tarihi :
                                25 Mart 2020 Çarşamba