Ekşili Ufak Köfte - Gaziantep
Ekşili Ufak Köfte Malzemeleri Nelerdir
- 750 g parça et
- 1.5 su bardağı nohut
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 3-4 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 limonun suyu
- yeterince su
Köftesi için:
- 1/2 kg yağsız kıyma
- 1/2 kg simit (ince bulgur)
- 2 adet orta boy kuru soğan
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- bir çay bardağı yağ
- 1 çay kaşığı nane
Ekşili Ufak Köfte Nasıl Yapıllır
Simit önce su ile biraz ıslatılır. Soğanlar ufak ufak doğranır. Karabiber, kırmızıbiber ve tuz ilave edilerek iyice yoğrulur, (15-20 dk.) içine kıyma ilave edilir, köfte iyice yumuşayınca kadar yoğrulur. Köfteden bilye büyüklüğünde parçalar kopartılarak avuç içinde yuvarlanır. Diğer tarafta bir gece önceden ıslatılmış nohut ve et halka halka doğranmış soğan ile birlikte kavrulur. Salçası ve ekşisi konulur. 2-3 taşım kaynatılır. Ayrı bir tencerede kaynatılan suya bir miktar tuz konur ve bu suda yuvarlanmış köfteler pişinceye kadar kaynatılır. Pişen köftelerin suyu süzülür. Servis yapılacağı zaman köfteler et ve nohutlu karışımın içine konur, biraz ısıtılır üzerine kızdırılmış yağ ile nane dökülür.
Gaziantep Geleneksel Mutfak
ekşili ufak köfte
Görsel Sahibi: Gaziantep Büyükşehir Belediyesi
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
45214
Eklenme Tarihi :
21 Mart 2017 Salı
Güncellenme Tarihi :
04 Ocak 2023 Çarşamba