Etli Mantı - Ardahan
Etli Mantı Malzemeleri Nelerdir
- 1 kg kıyma
- 2 soğan
- 2 yumurta
- Un
- Tuz
- Su
- Karabiber kimyon ve nane
Etli Mantı Nasıl Yapılır
Unu 2 yumurta tuz ve suyla hamur yapılır. Pazılara bölünür.Yufkalar halinde açılarak karelere bölünür. Diğer tarafta kıyma baharat, soğan ve tuzla harç hazırlanır. Hazırlanan bu harçlar karelere fındık büyüklüğünde yerleştirilir. Üçgen şeklinde kapatılır. Bir tencerede su ve tuz eklenerek kaynatılır. Kaynayan suya mantılar atılır.20 dakika kadar bu şekilde pişirilir. Pişen mantıları süzdürerek servis tabağına alınır. Üzerine önce yoğurt sonra kızdırılmış tereyağı dökülerek servise hazır hale getirilir.
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
7353
Eklenme Tarihi :
25 Şubat 2013 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
08 Ekim 2025 Çarşamba