Fasulye Diblesi - Giresun
Fasulye Diblesi Malzemeleri Nelerdir
- 1 kg taze fasulye
- 1 su bardağı pirinç
- 2-3 adet soğan
- 2 çorba kaşığı tereyağı veya fındık yağı
- 1,5 çay bardağı su
- Tuz
- Kırmızı pul biber
Fasulye Diblesi Nasıl Yapılır
Fasulyeler ayıklanır ve ince ince kıyılır. Bir tencereye doğranmış fasulyenin yansı konulur, üzerine yıkanmış pirinç ilave edilir. Tekrar bir sıra fasulye konulur. En üste soğan ilave edilerek pirinçler uzayıncaya kadar kısık ateşte pişirilir. Ayrı kapta eritilerek yağ diblenin üzerine ilave edilir. Ağzı kapatılarak 10 dakika demlendirilir, sıcak servis yapılır. Arzuya göre 1 adet havuç minik küpler halinde ilave edilir.
KAYNAK: Giresun Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Giresun Yemekleri Kitabı.
Fasulye Diblesi
Görsel Sahibi: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
7334
Eklenme Tarihi :
26 Şubat 2013 Salı
Güncellenme Tarihi :
21 Mart 2023 Salı