Pehlili Pilav - Tokat
Pehlili Pilav İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?
- 2 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı nohut ( haşlanmış )
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- 3 su bardağı et suyu
- 1 tatlı kaşığı tuz
Pehlisi için;
- 1 kg pehlilik et
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- Kızartmak için tereyağı
Pehlili Pilav Nasıl Hazırlanır?
Pehlilik etin iki tarafı da yoğurtla terbiye edilir. Terbiye edilen pehli 1-2 saat bekletilir. Tereyağı ile bir tencerede kızartılır. Pilava da yetecek kadar su konularak et yumuşayıncaya kadar haşlanır. Et suyuyla nohutlu pilav pişirilir. Pişirilen pehli parçaları pilavın üzerine konularak servis yapılır.
NOT : İçine konan parça ete pehli dendiği için bu ismi almıştır.
Kaynak: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşivi
Pehlili Pilav
Görsel Sahibi: Ömer Işıdan
Pehlili Pilav
Görsel Sahibi: Ömer Işıdan
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
8661
Eklenme Tarihi :
19 Şubat 2013 Salı
Güncellenme Tarihi :
23 Ocak 2020 Perşembe