Fasulye Turşusu Diblesi - Ordu
Fasulye Turşusu Diblesi İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?
- 1,5 kg fasulye turşusu
- 5 adet orta boy soğan
- ¾ su bardağı pirinç
- pul biber
- 3 kaşık fındık yağı
Fasulye Turşusu Diblesi Nasıl Hazırlanır?
Fasulye turşusu küçük küçük doğranır, diğer yanda kaynayan suya pirinçle birlikte konulup haşlanır, pirinç şiştiğinde süzülür. Zeytinyağında soğan salça kavurulur üzerine haşlanmış fasulye konup, karıştırılarak kapatılır.
Kaynak:Ordu Mutfak Kültürü Kitabı
Fasulye Turşusu Diblesi
Görsel Sahibi: Ordu İl Kültür Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
5335
Eklenme Tarihi :
20 Ağustos 2013 Salı
Güncellenme Tarihi :
13 Haziran 2019 Perşembe