Feselli - Ardahan
Feselli Malzemeleri Nelerdir
- 3 su bardağı un
- Su
- Tuz
- Maya
- 250g tereyağı (yağlamak için)
Feselli Nasıl Yapılır
Malzemeler karıştırılır. Yoğrularak hamur haline getirilir. Kulak memesi yumuşaklığında yoğrulur. 10-15 dk. bekletilir. Hamur küçük küçük kesilerek künt (pazı) yapılır. Oklavayla açılır. Yufka haline getirilen hamurun içi yağlanarak rulo halinde kıvrılır. Tekrar yuvarlak hale getirilir. Yeniden açılır. Sacda kısık ateşte pişirilir.
Feselli
Görsel Sahibi: TGA
Feselli
Görsel Sahibi: TGA
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
1700
Eklenme Tarihi :
05 Şubat 2013 Salı
Güncellenme Tarihi :
08 Ekim 2025 Çarşamba