­ FESELLİ | Kültür Portalı

Feselli - Ardahan

Feselli Malzemeleri Nelerdir

  • 3 su bardağı un
  • Su
  • Tuz
  • Maya
  • 250g tereyağı (yağlamak için)

Feselli Nasıl Yapılır

Malzemeler karıştırılır. Yoğrularak hamur haline getirilir. Kulak memesi yumuşaklığında yoğrulur. 10-15 dk. bekletilir. Hamur küçük küçük kesilerek künt (pazı) yapılır. Oklavayla açılır. Yufka haline getirilen hamurun içi yağlanarak rulo halinde kıvrılır. Tekrar yuvarlak hale getirilir. Yeniden açılır. Sacda kısık ateşte pişirilir.

Görüntülenme Sayısı : 1700    Eklenme Tarihi : 05 Şubat 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 08 Ekim 2025 Çarşamba