­ TEŞRÜBE | Kültür Portalı

Teşrübe - Kilis

Teşrübe Malzemeleri Nelerdir

  • Yarım kg yağsız iri kuşbaşı et
  • Yarım kg küçük patlıcan
  • 1 kuru soğan
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 yeşil biber
  • 2 diş sarımsak
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 3 adet pide ekmek
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 3 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 2 su bardağı sıvı yağ (kızartma için)
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Teşrübe Nasıl Yapılır

Et 3 kaşık sıvı yağ ile bıraktığı suyu çekinceye kadar kavrulur. İnce doğranmış soğan ve biber eklenerek, soğanlar sararıncaya kadar kavurmaya devam edilir. Salçalar ve kabukları soyulmuş kuşbaşı doğranmış domatesler ilave edilir. Bir iki karıştırılır. Tuz eklenir. Üzerine 4 su bardağı su konur. Düdüklü tencerede etler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Patlıcanlar soyulur. Tuzlu suda 10 dakika bekletilir. Kurulanır. Bütün olarak sıvı yağda kızartılır. Büyük patlıcanlar 2 parmak eninde dilimlenip, kızartılarak kullanılabilir. Pişmiş etler ve suyu yayvan bir tencereye alınır. Üzerine patlıcanlar dizilir. Hafif ateşte 10-15 dakika daha pişirilir. Üzerine karabiber serpilerek ateşten alınır. Pide ekmekler kuşbaşı doğranır. Tabaklara konulur. Ekmekler etin suyu ile ıslatılır. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür. En üstede etler ve patlıcanlar dizilir. Sıcak servis yapılır. İstenirse pilavın üzerine de servis yapılabilir.

KAYNAK: Geçmişten Günümüze Kilis Lezzetleri 

Görüntülenme Sayısı : 2753    Eklenme Tarihi : 16 Kasım 2023 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 11 Aralık 2023 Pazartesi