Fındık Lahmacun - Mersin
Fındık Lahmacun Malzemeleri Nelerdir
İçi İçin:
- 1 kg orta yağlı kıyma
- 300 g kuru soğan
- 200 g domates
- 2 adet kırmızı biber
- Maydanoz
- Tuz
Hamuru İçin:
- 1 su bardağı ılık süt (veya su)
- ½ paket yaş maya
- 1 yemek kaşığı toz biber
- 2-3 çorba kaşığı zeytinyağı (veya ayçiçek yağı)
- 1 çay kaşığı tuz
- 3-4 su bardağı un (gerektiği kadar)
- 1 adet yumurta
Fındık Lahmacun Nasıl Yapılır
Maya, süt, şeker birlikte karıştırılarak eritilir. Yağ ve yumurta katılır. Un ilavesiyle (gerekirse ılık su katılarak) yumuşak bir hamur yapılır. 40 dakikaya kadar üzeri kapalı bir şekilde mayalanması beklenir. Bir tepsi/tencerenin içerisine çok ince doğranmış soğan, biber, tuz maydanozla iyice karıştırılır. Biraz ovalandıktan sonra kıymayla iyice yoğurulur. En son kabuğu soyularak suyu sıkılan ve ince doğranan domatesler ilave edilir ve yoğurma işlemi devam ettirilir. Lahmacun hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak parmaklarla açılır. Küçük yuvarlak hamurların üzerine kaplayacak kadar kıyma konularak yayılır. Tepsiye dizilerek fırında pişirilir.
Mersin Geleneksel Mutfak
Fındık Lahmacun
Görsel Sahibi: Mersin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü(Mesut ŞİRİN)
Fındık Lahmacun
Görsel Sahibi: Mersin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü(Mesut ŞİRİN)
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
8332
Eklenme Tarihi :
14 Mart 2018 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
12 Kasım 2024 Salı