Fırın Kurusu Fasulyesi Diblesi - Giresun
Fırın Kurusu Fasulyesi Diblesi Malzemleri Nelerdir
- 1/2 kg fasulye kurusu
- 3 adet soğan
- 1 su bardağı pirinç
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı fındık yağı
- Kırmızı biber
Fırın Kurusu Fasulyesi Diblesi Nasıl Yapılır
Fasulye kurusu yıkanır. Az su ile haşlanır. Yumusayınca süzülür. Küçük küçük doğranır. Bir tencereye doğranmış fasulyenin yarısı konulur. Üzerine yıkanmış pirinç, tekrar fasulye ve doğranmış soğanmlar konur. Tuz ve fındık yağı ilave edilerek pirinçler yumusayıncaya kadar pişirilir. Diğer tarafta tereyağ tavada kırmızı biberle kızdırılıp diblenin üzerine dökülür. Ağızı kapatılarak demlenmeye bırakılır. Sonra iki kez harmanlanır. Sıcak servis yapılır.
KAYNAK: Giresun Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Giresun Yemekleri Kitabı.
Fırın Kurusu Fasulye Diblesi
Görsel Sahibi: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
4319
Eklenme Tarihi :
18 Mart 2013 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
03 Mart 2023 Cuma