­ FIRIN KURUSU FASULYESİ DİBLESİ | Kültür Portalı

Fırın Kurusu Fasulyesi Diblesi - Giresun

Fırın Kurusu Fasulyesi Diblesi Malzemleri Nelerdir

  • 1/2 kg fasulye kurusu
  • 3 adet soğan
  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı fındık yağı
  • Kırmızı biber

Fırın Kurusu Fasulyesi Diblesi Nasıl Yapılır

Fasulye kurusu yıkanır. Az su ile haşlanır. Yumusayınca süzülür. Küçük küçük doğranır. Bir tencereye doğranmış fasulyenin yarısı konulur. Üzerine yıkanmış pirinç, tekrar fasulye ve doğranmış soğanmlar konur. Tuz ve fındık yağı ilave edilerek pirinçler yumusayıncaya kadar pişirilir. Diğer tarafta tereyağ tavada kırmızı biberle kızdırılıp diblenin üzerine dökülür. Ağızı kapatılarak demlenmeye bırakılır. Sonra iki kez harmanlanır. Sıcak servis yapılır.

KAYNAK: Giresun Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Giresun Yemekleri Kitabı.

Görüntülenme Sayısı : 4319    Eklenme Tarihi : 18 Mart 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 03 Mart 2023 Cuma