Fasulyeli Bulgur Pilavı - Tokat
Fasulyeli Bulgur Pilavı İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?
- 2 su bardağı bulgur
- 250gr yeşil fasulye
- 2adet domates
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Su
- Tuz
Fasulyeli Bulgur Pilavı Nasıl Hazırlanır?
Fasulye ayıklanır , yıkanır ve kırılır. Tencerede yumuşayıncaya kadar haşlanır. Üzerine küçük doğranmış domatesler ilave edilerek pişme sürdürülür. Bu karışımın içine bulgur konulur. Suyu azsakaynatılmış su dökülür ve karıştırılarak tencerenin ağzı kapatılır. Bulgur suyunu çekene kadar pişirilir. Pilav 10 dk dinlendirilir. Ayrı bir tavada tereyağı kızdırılarak pilavın üzerine dökülür.
Kaynak: Tokat İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Fasulyeli Bulgur Pilavı
Görsel Sahibi: Ömer IŞIDAN
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
3730
Eklenme Tarihi :
19 Şubat 2013 Salı
Güncellenme Tarihi :
20 Ocak 2020 Pazartesi