Etli Erik Yemeği - Bursa
Osmanlı saray mutfağının etkisinin görüldüğü etli erik yemeği bahar aylarında yeşil eriklerin lezzeti ile kuzu etini bütünleştiren özel gün yemeklerindendir.
Etli Erik Yemeği Malzemeleri Nelerdir
- Bir baş soğan
- 300 gr kuşbaşı kuzu eti
- 200 gr kuru erik veya yeşil erik
- Tereyağı
- 2 bardak su
- Tuz
Etli Erik Yemeği Nasıl Yapılır
Erikler bir saat sıcak suda bekletilerek yumuşatılır, süzgeçten geçirilerek çekirdekleri çıkartılır. Tencereye tereyağı eritilerek küp şeklinde doğranmış olan soğanlar ilave edilir. Pembeleşinceye kadar kavrulan soğanlara kuşbaşı kuzu etleri ilave edilerek etler suyunu çekinceye kadar karıştırılır. Pişen etlere su ve erikler ilave edilerek bir süre daha kaynatılır. Tuzu atılır, tencerenin kapağı kapatılarak yaklaşık on dakika daha pişirildikten sonra ocağın üzerinde alınır sıcak olarak servis yapılır.
Bursa Geleneksel Mutfak
Etli Erik Yemeği
Görsel Sahibi: Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Etli Sebze Yemekleri
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
15165
Eklenme Tarihi :
07 Ocak 2013 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
07 Haziran 2022 Salı