­ GENDİME ÇORBASI (MUHAŞERLİ) | Kültür Portalı

Gendime Çorbası (Muhaşerli) - Malatya

Gendime Çorbası Malzemeleri Nelerdir

  • 100 g muhaşer (nohut kırması)
  • 100 g beyaz nohut
  • 100 g mercimek
  • 300 g buğday döğmesi
  • 100 g salça
  • 130 g yağ
  • 2 baş soğan
  • Tuz
  • Biber
  • Reyhan
  • 1 kaşık un

Gendime Çorbası Nasıl Yapılır

Soğan ince ince doğranır, yağın içerisinde pembeleşinceye kadar kızartılır. Salçası ilave edilerek soğanla birlikte karışması sağlanır. Bir kaşık un ile 1,5 litre kadar su konarak tencere orta hararetli ateş üzerinde bırakılır. Muhaşer, nohut, mercimek ve döğme tencereye ilave edilerek pişmesi beklenir. Üzerine reyhan serpilir.

Görüntülenme Sayısı : 2050    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 05 Eylül 2024 Perşembe