Hörre (Un Çorbası) - Kars
                
                
                    Hörre Malzemeleri Nelerdir
	- 2,5 yemek kaşığı tereyağı
 
	- 1 tatlı kaşığı salça
 
	- 3 yemek kaşığı un
 
	- 5 bardak su
 
	- 1 çay kaşığı tuz
 
	- 1 çay kaşığı karabiber
 
Hörre Nasıl Yapılır
Bir tencerede 2 kaşık tereyağı ile un kısık ateşte kavrulur. Rengi dönünce yavaş yavaş suyu da eklenir, sonra tuz ve karabiberi ilave edilir. Sürekli karıştırarak dibi tutması engellenir. Küçük bir tavada yarım kaşık tereyağı eritilir ve salça eklenir. Bu karışımı çorbanın üzerine gezdirdikten sonra, sıcak olarak servis yapılır.
                 
                
                    
                    
                    
                    
                    
                        BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
                        
                     
                 
                
                
             
            
            
                
                    Görüntülenme Sayısı :
                        21894   
                            Eklenme Tarihi :
                                20 Şubat 2013 Çarşamba   
                            Güncellenme Tarihi :
                                16 Kasım 2023 Perşembe