­ HÖRRE (UN ÇORBASI) | Kültür Portalı

Hörre (Un Çorbası) - Kars

Hörre Malzemeleri Nelerdir

  • 2,5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 3 yemek kaşığı un
  • 5 bardak su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Hörre Nasıl Yapılır

Bir tencerede 2 kaşık tereyağı ile un kısık ateşte kavrulur. Rengi dönünce yavaş yavaş suyu da eklenir, sonra tuz ve karabiberi ilave edilir. Sürekli karıştırarak dibi tutması engellenir. Küçük bir tavada yarım kaşık tereyağı eritilir ve salça eklenir. Bu karışımı çorbanın üzerine gezdirdikten sonra, sıcak olarak servis yapılır.

Görüntülenme Sayısı : 19183    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 16 Kasım 2023 Perşembe