­ GÖL LEVREĞİ | Kültür Portalı

Göl Levreği - Isparta

Göl Levreği Malzemeleri Nelerdir                                                                                

Tek Kişilik – Pişirme Süresi: 5 dakika

  • 1 adet göl levreği
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı yaş maya
  • 1 çay kaşığı salça
  • Tuz
  • Su
  • Sıvı yağ (kızartmak için)

Göl Levreği Nasıl Yapılır

Temizlenen levrek yıkanır, kılçığı çıkartılır. Diğer tarafta un, tuz, yaş maya ve su ile bulamaç hazırlanır. Renk vermesi için bulamaca az miktarda salça katılır. Levrek bulamaca batırılarak kızgın yağ içerisinde kızartılır. Yeşil salata eşliğinde sıcak servis yapılır.

 

Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Görüntülenme Sayısı : 8194    Eklenme Tarihi : 14 Mart 2018 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 20 Haziran 2023 Salı