Yeşil Soğanlı Mantar Yemeği - Isparta
Yeşil Soğanlı Mantar Yemeği Malzemeleri Nelerdir
4-6 Kişilik – Pişirme Süresi: 30 dakika
- Yarım kilo mantar
- 1 demet (5-6 adet)yeşil soğan
- 1 su bardağı süt
- Bir kaşık tereyağı veya yarım çay bardağı sıvı yağ
- Tuz
Yeşil Soğanlı Mantar Yemeği Nelerdir
Yeşil soğanlar ayıklanıp yıkanarak 1 - 1,5 cm uzunluğunda doğranır. Hazırlanan soğanlar bir tencere içerisinde yağda bir iki dakika kavrulur. Diğer tarafta mantarlar ayıklanarak yıkanır, kararmaması ve renginin beyaz olması için limonlu suda bekletilir. Sudan alınan mantarlar dörde bölünerek kavrulan soğanlara ilave edilir ve bir iki defa daha karıştırılır. Mantarlar suyunu çekene kadar orta hararetli ateşte kaynamaya bırakılır. Suyunu çekince bir bardak ılık süt ilave edilerek 5-6 dakika daha kaynatılır. Pişmesine yakın tuz eklenerek bir iki taşım daha kaynatıldıktan sonra ocaktan alınır.
Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Yeşil Soğanlı Ot Yemeği
Görsel Sahibi: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
5791
Eklenme Tarihi :
15 Mart 2018 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
15 Ağustos 2023 Salı