Gül Reçeli - Isparta
Gül Reçeli Malzemeleri Nelerdir
Hazırlama Süresi: 3 Gün - Pişirme Süresi: 30 Dakika
1/2 kg gül yaprağı
- 2,5 kg toz şeker
1/2 litre su
Gül Reçeli Nasıl Yapılır
Önce gül yapraklarının beyaz kısmı kesilerek ayrılır, kalan pembe yapraklar 1,5 kg toz şekerle, 1 sıra gül yaprağı, bir sıra şeker olmak üzere bir kâseye istif edilir ve üstü kapatılır. Beyaz yapraklar başka kâseye alınır, üzerlerine kaynar su dökülür ve hemen ıslak bir bezle üzeri kapatılır. 2 gün sonra pembe yaprakların olduğu kâse açılır ve hamur gibi yoğrularak tekrar üzeri örtülür. 1 gün sonra beyaz yaprak bölümünün suyu süzülür ve bu suyla 1 kg şeker kestirilir. Hepsi birden yoğrulan yaprakların üzerine konup kaynatılır. Köpükleri sürekli alınarak kıvamına gelince ocaktan alınır, soğumaya bırakılır. Renk vermesi için şalgam kaynatılarak suyundan bir miktar konabilir.
Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Gül Reçeli
Görsel Sahibi: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
3670
Eklenme Tarihi :
03 Nisan 2018 Salı
Güncellenme Tarihi :
04 Temmuz 2023 Salı