Haluj - Düzce
Haluj Malzemeleri Nelerdir
- 250 g Abaza Peyniri
- ½ kg buğday unu
- 2 tatlı kaşığı fesleğen
- 3 tatlı kaşığı tuz
- Yeteri miktar su
Haluj Nasıl Yapılır
Yarım kilogram un, tuz ve yeter miktarda su bir kabın içerisinde yoğrulur. Bu şekilde kulak memesinden daha sert kıvamda bir hamur elde edilir. Elde edilen hamur, mantı yufkası inceliğinde oklava ile açılır. Açılan hamur, 5-6 cm çapında yuvarlak olacak şekilde kesilir. Bu aşamada, Abaza Peyniri ve fesleğen karıştırılarak bir harç elde edilir. Bu harçtan, kesilen yuvarlak hamurların içerisine - ortasına konur ve katlayıp kapatılır. Hazırlanan bu parçalar suda haşlanarak pişirilir. Ayranla birlikte sıcak olarak ikram edilir. Tercihe göre üzerine yağda kızdırılmış kırmızı toz biber veya sarımsaklı yoğurt gezdirilebilir.
Hazırlama Süresi; 60 dakika 6/8 kişilik
Kaynak; Kültürel Çeşitliliği İle Düzce Lezzetleri
Haluj
Görsel Sahibi: Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Haluj
Görsel Sahibi: Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
6320
Eklenme Tarihi :
08 Şubat 2018 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
12 Ekim 2023 Perşembe