Kabak Tatlısı - Düzce
Kabak Tatlısı Malzemeleri Nelerdir
- ½ kg bal kabağı
- ½ kg toz şeker
- 1 su bardağı iç ceviz
- 1 kâse kaymak
- 1 su bardağı su
Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır
Bal kabağı dışı soyularak küçük dilimlere ayrılır. Toz şeker ve su ilavesi yapılarak bir tencereye koyulur ve kaynamaya bırakılır. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte bir süre daha pişirilir. Soğuduktan sonra üzerine çekilmiş iç ceviz ve kaymak konularak servis edilir.
Hazırlanış Süresi; 45 dakika, 6-8 kişilik
Not: Bal kabağı dilimlenip şekerlendikten bir gün sonra pişirildiğinde daha lezzetli olur.
Kabak Tatlısı
Görsel Sahibi: Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşivi
Kabak Tatlısı
Görsel Sahibi: Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşivi
Kabak Tatlısı
Görsel Sahibi: Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşivi
Kabak Tatlısı
Görsel Sahibi: Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşivi
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
3670
Eklenme Tarihi :
06 Kasım 2018 Salı
Güncellenme Tarihi :
12 Ekim 2023 Perşembe