Hamsi Tava - Bartın
Hamsi Tava Malzemeleri Nelerdir
- 1000 g hamsi
- 200 g mısır unu
- 200 g ayçiçek yağı
- 10 g tuz
Hamsi Tava Nasıl Yapılır
Hamsiler ayıklanır ve tuzlanır. Mısır ununa bulandıktan sonra sıvıyağda kızgın ateşte tabak yardımıyla çevrilerek kızartılır ve servis edilir.
Kaynak: Bartın Valiliği Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Bartın Yemekleri Kitabı 2013
Bartın Geleneksel Mutfak
Hamsi Tava
Görsel Sahibi: Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
2690
Eklenme Tarihi :
02 Temmuz 2019 Salı
Güncellenme Tarihi :
22 Mart 2022 Salı