Hamsili Mısır Ekmeği - Giresun
Hamsili Mısır Ekmeği Malzemeleri Nelerdir
- 2 su bardağı fırın darısı unu
- 15 adet hamsi
- 2 su bardağı süt
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay kaşığı şeker
- Tuz
Hamsili Mısır Ekmeği Nasıl Yapılır
Bir kapta kaynayan suya 15 adet orta boy kılcığı alınmış ve temizlenmiş hamsiler atılarak 3-5 dakika kaynatılır. Başka bir kapta fırın darısı ununa, süt ilave edip karıştırılır. Karıştırılan hamura tuz, şeker ve karabiber eklendikten sonra haşlanmış olan hamsiler bir tabağa alınıp, hamsileri parçalanarak hazırlanan hamurun içerisine atıp tekrar karıştırılır. Hamur hazırladıktan sonra ısıtılan tavaya bir miktar tereyağı koyarak hamur tavaya yayılır. Alt yüzü kızarınca bir kapak yardımı ile ikinci yüzü de çevirilip pişirilir.
KAYNAK: Giresun Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Giresun Yemekleri Kitabı.
Hamsili Mısır Ekmeği
Görsel Sahibi: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Hamsili Mısır Ekmeği
Görsel Sahibi: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
4057
Eklenme Tarihi :
26 Şubat 2013 Salı
Güncellenme Tarihi :
15 Mart 2023 Çarşamba