Helim Aşı - Muş
                
                
                    Helim Aşı Malzemeleri Nelerdir
	- 1 çay bardağı nohut
 
	- 1 çay bardağı kuru fasulye
 
	- 1 çay bardağı yeşil mercimek
 
	- 2 çay bardağı yarma  (Beyaz Buğday)
 
	- 1 kg yağlı kemikli kuzu eti
 
	- 1 büyük baş soğan
 
	- 2 adet yeşil biber
 
	- 1 yemek kaşığı biber salçası
 
	- 1 tatlı kaşığı karabiber
 
	- 1 tatlı kaşığı pul biber
 
Helim Aşı Nasıl Yapılır
Et ve bütün malzemeler ( nohut, fasulye, yarma)  1 saat düdüklü tencerede pişirildikten sonra yeşil biber, soğan, yağ ve salça ile kavrulur. Baharatlar eklenir. Daha sonra mercimekle birlikte bir tencerede tüm malzemeler buluşur. 30-45 dk kaynatılır ve daha sonra servis edilir.
                 
                
                    
	
                        
                        
                            
                                    
                                        
                                        
                                            
Helim Aşı
                                            Görsel Sahibi: Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşivi
                                        
                                    
                                
                         
                        
                        
                    
 
                    
                    
                    
                    
                        BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
                        
                     
                 
                
                
             
            
            
                
                    Görüntülenme Sayısı :
                        4538   
                            Eklenme Tarihi :
                                09 Mart 2020 Pazartesi   
                            Güncellenme Tarihi :
                                07 Mayıs 2025 Çarşamba