Katmer - Uşak
Katmer İçin Gerekli Malzemeler:
- 5 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım paket kuru hamur mayası
- Aldığı kadar ılık su
İçine Gerekli Malzemeler:
- 1 su bardağı dövülmüş haşhaş
- 1 su bardağı sıvı yağı
Üzeri İçin:
- 50 g margarin veya tereyağı
Yapılışı:
Haşhaşı inceltmek için derince bir kapta haşhaş ve sıvı yağı karıştıralım. Un, maya, tuz ve aldığı kadar su ile hamuru yoğuralım. Hamur çok katı olmayacak ve mayalanma için beklenilmeyecek. Ardından hamurdan küçük bezeler yapalım. Yapılan bezeleri açıp üzerine haşhaşlı içten sürelim. Haşhaşı sürerken parmakların yardımıyla telleyelim. Önce karşılıklı iki uç üst üste gelecek şekilde katlayıp haşhaşlı içten tekrar sürelim. Ardından diğer iki ucu katlayıp tekrar haşhaşlı karışımı sürelim. Oldukça haşhaşlı bir hamur olmalıdır. En son oluşan kare hamuru merdane yardımıyla tava büyüklüğünde açalım. Tava yerine sac da pişirmek için kullanılır. Tavada pişirirken tavaya çok az margarin sürülür. Afiyet Olsun.
Kaynak: Uşak ve Yöresi Toprak Kapta Yemek Yarışması Kitabı
Katmer
Görsel Sahibi: Uşak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
15517
Eklenme Tarihi :
04 Şubat 2013 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
25 Eylül 2019 Çarşamba