­ HURİS TEPSİ | Kültür Portalı

Huris Tepsi - Bilecik

Huris Tepsi Malzemeleri Nelerdir

  • İki orta boy soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Kırmızı toz biber
  • 2 yemek kaşığı margarin
  • 500 g tavuk bonfile
  • 1.5 su bardağı pirinç

Huris Tepsi Nasıl Yapılır

Bir tencerenin içine konulan margarin, salça, kırmızı toz biber ve küp şeklinde doğranmış soğanlar kavrulur, ardından ilave edilen tavuklar ile kavrulmaya devam edilir. Üzerini kapatacak şekilde su konularak pişirilmeye bırakılır. Bir tepsi içerisine bir buçuk su bardağı pirinç yayılarak konur. Üzerine pişirilmeye bırakılan yemeğin suyundan konularak ateşte bir miktar pişirilir. Pişen tüm malzeme tepsi içindeki pirincin üzerine dökülür ve tepsi fırına verilir. Dinlendirilen yemek servis yapılır.

Kaynak: Bilecik Valiliği İl Yıllığı, 2005

Görüntülenme Sayısı : 5627    Eklenme Tarihi : 13 Temmuz 2017 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 20 Nisan 2022 Çarşamba