Kuru Patlıcan Yemeği - Kırşehir
Kuru Patlıcan Yemeği Malzemeleri Nelerdir
- 250 g kurutulmuş patlıcan
- 250 g tavuk
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet kuru soğan
- 5-6 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- Kırmız biber
- Karabiber
- Tuz
Kuru Patlıcan Yemeği Nasıl Yapılır
Yağ, soğan, doğranmış tavuklar ve salça kavrulur. Tuz ve baharat atılır. Önceden hafif haşlanmış patlıcanlar ve sarımsak ilave edilir. Üzerine su katılarak orta ateşte pişirilir.
Kırşehir Geleneksel Mutfak
KURU PATLICAN YEMEĞİ
Görsel Sahibi: Kırşehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Etli Sebze Yemekleri
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
9867
Eklenme Tarihi :
28 Aralık 2012 Cuma
Güncellenme Tarihi :
22 Ocak 2024 Pazartesi