Isırgan Yemeği - Sakarya
                
                
                    Isırgan Yemeği İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?
	- ısırgan
 
	- 2 orta boy soğan
 
	- 1 kaç kaşık yağ
 
	- salça
 
	- 2 bardak süt
 
	- tuz
 
	- isteğe göre karabiber
 
	- kaynar su
 
Isırgan Yemeği Nasıl Hazırlanır?
Taze ısırgan yıkanır, haşlanır ve süzülür. 2 orta boy soğan tencerede bir kaç kaşık yağ ile kavrulur, salçası ve süzülmüş ısırganlar tencereye konur. Yeterince kaynarsuyla 2 bardak süt ve tuz ilave edilir. İsteğe göre karabiberde konulabilir. Isırgan yemeğinin bazı hastalıklara yararlı olduğu söylenir.
Kaynak: Sakarya'nın Yemek Kültürü, Sakarya Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yayınları 2008
                 
                
                    
                    
                    
                    
                    
                        BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
                        
                     
                 
                
                
             
            
            
                
                    Görüntülenme Sayısı :
                        3295   
                            Eklenme Tarihi :
                                11 Mart 2013 Pazartesi   
                            Güncellenme Tarihi :
                                05 Eylül 2019 Perşembe