Isırgan Yemeği İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?
- ısırgan
- 2 orta boy soğan
- 1 kaç kaşık yağ
- salça
- 2 bardak süt
- tuz
- isteğe göre karabiber
- kaynar su
Isırgan Yemeği Nasıl Hazırlanır?
Taze ısırgan yıkanır, haşlanır ve süzülür. 2 orta boy soğan tencerede bir kaç kaşık yağ ile kavrulur, salçası ve süzülmüş ısırganlar tencereye konur. Yeterince kaynarsuyla 2 bardak süt ve tuz ilave edilir. İsteğe göre karabiberde konulabilir. Isırgan yemeğinin bazı hastalıklara yararlı olduğu söylenir.
Kaynak: Sakarya'nın Yemek Kültürü, Sakarya Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yayınları 2008