­ ISIRGAN YEMEĞİ | Kültür Portalı

Isırgan Yemeği - Sakarya

Isırgan Yemeği İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

  • ısırgan
  • 2 orta boy soğan
  • 1 kaç kaşık yağ
  • salça
  • 2 bardak süt
  • tuz
  • isteğe göre karabiber
  • kaynar su

Isırgan Yemeği Nasıl Hazırlanır?

Taze ısırgan yıkanır, haşlanır ve süzülür. 2 orta boy soğan tencerede bir kaç kaşık yağ ile kavrulur, salçası ve süzülmüş ısırganlar tencereye konur. Yeterince kaynarsuyla 2 bardak süt ve tuz ilave edilir. İsteğe göre karabiberde konulabilir. Isırgan yemeğinin bazı hastalıklara yararlı olduğu söylenir.

Kaynak: Sakarya'nın Yemek Kültürü, Sakarya Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yayınları 2008

Görüntülenme Sayısı : 2785    Eklenme Tarihi : 11 Mart 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 05 Eylül 2019 Perşembe