Keledoş - Van
Keledoş Malzemeleri:
- Nohut
- Mercimek
- Akpancar
- Dövme(den)
- Soğan
- Kavurma
- Et suyu
- Kurut (kurutulmuş çökelek)
Keledoş Yapılışı:
Nohut, mercimek, akpancar ve dövme(den) ayrı kaplarda su ile pişirilir. Soğan kavrulur kavurma ilave edilir. Haşlanan malzemeler katılarak ve et suyu ilave edilerek sürekli karıştırılarak pişirilir. Ezilmiş kurut (kurutulmuş çökelek) ilave edilip bir süre daha pişirilerek servis tabağına alınır. Üzerine tereyağı ve kırmızı biberli sos dökülüp servis yapılır.
Kaynak: Van Kültür ve Turizm Envanteri III, Halk Kültürü II, Sayfa: 227
Van Geleneksel Mutfak
Keledoş
Görsel Sahibi: Van İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
15569
Eklenme Tarihi :
05 Şubat 2013 Salı
Güncellenme Tarihi :
12 Mart 2020 Perşembe