­ KELEDOŞ | Kültür Portalı

Keledoş - Van

Keledoş Malzemeleri: 

  • Nohut
  • Mercimek
  • Akpancar
  • Dövme(den) 
  • Soğan
  • Kavurma
  • Et suyu 
  • Kurut (kurutulmuş çökelek)

Keledoş Yapılışı:

Nohut, mercimek, akpancar ve dövme(den) ayrı kaplarda su ile pişirilir. Soğan kavrulur kavurma ilave edilir. Haşlanan malzemeler katılarak ve et suyu ilave edilerek sürekli karıştırılarak pişirilir. Ezilmiş kurut (kurutulmuş çökelek)  ilave edilip bir süre daha pişirilerek servis tabağına alınır. Üzerine tereyağı ve kırmızı biberli sos dökülüp servis yapılır.

Kaynak: Van Kültür ve Turizm Envanteri III, Halk Kültürü II, Sayfa: 227

Van Geleneksel Mutfak

 

 

Görüntülenme Sayısı : 14622    Eklenme Tarihi : 05 Şubat 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 12 Mart 2020 Perşembe