İşkembe Çorbası - Samsun
İşkembe Çorbası
İşkembe Çorbası İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?
- 350 gr işkembe
- 1 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 kahve fincanı sirke
- 4 diş sarımsak
- Tuz
İşkembe Çorbası Nasıl Hazırlanır?
İşkembe iyice temizlenir. Parça parça doğranıp tuzlu suda pişirilir. İyice pişince süzülür. İnce ince kıyılır. Suyu ayrı bir kaba alınır. Un sıvı yağda kavrulur. Pembeleşince içine işkembe ve suyu ilave edilip kaynatılır. Sirke ve dövülmüş sarımsak kaynayan işkembenin içine konularak ateşten alınır.
Kaynak: Samsun Yemekleri Kitabı
işkembe çorbası
Görsel Sahibi: Samsun Yemek Kitabı
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
7057
Eklenme Tarihi :
13 Mayıs 2019 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
11 Eylül 2019 Çarşamba