Helise  - Kahramanmaraş
                
                
                    Helise (Keşkek Aşı)
Hazırlık Süresi: 10 dakika.
Pişirme Süresi: 40-50 dakika.
Helise İçin Gerekli Malzemeleri Nelerdir
	- 500 g yağsız çebiş (keçi yavrusu) ya da kuzu eti
 
	- 2-3 su bardağı akşamdan ıslatılmış dövme
 
	- Karabiber
 
	- 2 su bardağı kadar sade yağ ve
 
	- Buharlı tencere (düdüklü)
 
Helise Nasıl Yapılır
Genel olarak dövme akşamdan ıslatılarak bir taşım kaynatılır, pişirilen etin kefi-köpüğü alınır. Kaynama noktasında dövme ile et karıştırılarak buharda pişirilir ve pişirilen malzeme büyük tahta kaşıkla dövülerek içindeki et ile dövmenin özümsenmesi sağlanır. Serviste yağın bir kısmı aşın yüzeyine dökülerek servise sunulur. Öneriler: Et ve döğmenin çok iyi dövülmesi gerekir. Et döğme pilavında eriyinceye kadar özeme işlemi sürdürülür.
Kaynakça: YILMAZOĞLU H. İ. (2014). Kahramanmaraş'ın Mutfak ve Beslenme Kültürü. Akdeniz'in Altın Kenti Kahramanmaraş. Kahramanmaraş İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yayını, 278.
                 
                
                    
	
                        
                        
                            
                                    
                                        
                                        
                                            
Helise
                                            Görsel Sahibi: Kahramanmaraş İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
                                        
                                    
                                
                         
                        
                        
                    
 
                    
                    
                    
                    
                        BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
                        
                     
                 
                
                
             
            
            
                
                    Görüntülenme Sayısı :
                        15807   
                            Eklenme Tarihi :
                                15 Aralık 2014 Pazartesi   
                            Güncellenme Tarihi :
                                17 Ekim 2023 Salı