­ HÜPPÜLÜ TATLISI | Kültür Portalı

Hüppülü Tatlısı - Zonguldak

Hüppülü, Höbbeli

 

Hüppülü, Höbbeli Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

1 kg haşlanmış barbunya

yarım kg elma kurusu (tavşut),

yarım kg toz şeker, 1 litre su.

 

Hüppülü, Höbbeli Tatlısı Nasıl Hazırlanır?

Barbunyayı bir gün önceden pişiriniz. Pişmiş barbunya ve elma dilimlerini bir tencerede sıcak suda kaynatınız. Pişmeye yakın şeker ilave ederek soğumaya bırakınız.

 

Kaynak: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşivi

Görüntülenme Sayısı : 25565    Eklenme Tarihi : 22 Ağustos 2014 Cuma    Güncellenme Tarihi : 06 Mayıs 2019 Pazartesi