­ ISPANAKLI YOĞURTLU KÖFTE | Kültür Portalı

Ispanaklı Yoğurtlu Köfte - Malatya

Ispanaklı Yoğurtlu Köfte Malzemeleri Nelerdir

  • 1 kg ıspanak
  • 1,5 kg yoğurt
  • Tuz
  • Sarımsak
  • İki kase yarma

Ispanaklı Yoğurtlu Köfte Nasıl Yapılır

Bir kaba yarma ve biraz tuz konur. Su ilave edilerek yoğrulur. Yoğrulduktan sonra toplanır ve hamur sıkmalanır. Sıkmalanan hamur küçük küçük çimdiklenerek yuvarlanır. Kaynamakta olan suya yuvarlanan hamurlar bırakılır. Haşlanması beklenir. Diğer taraftan ıspanaklar ayıklanıp yıkanır ve fazla büyük olmadan doğranır ve haşlanır. Süzülür. Haşlanan köfteler de süzülür. Sarımsak, bir tutam tuzla dövülerek yoğurta katılır. Süzülmüş ıspanakla süzülmüş köfte bir tepsiye alınarak birbirine karıştırılır. Sarımsaklı yoğurt üzerine dökülür. Dağıtım tabağına alınır. Eğer köftenin sulu olması istenirse içine biraz su da konulabilir.

Görüntülenme Sayısı : 2255    Eklenme Tarihi : 21 Şubat 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 19 Ağustos 2024 Pazartesi