Kabak Mücveri - Aydın
Kabak Mücveri Malzemeleri Nelerdir
- 1 kg kabak
- 1 demet maydanoz
- 1 adet soğan
- 1 kaşık un
- 4 adet yumurta
- 2 su bardağı zeytinyağı
- 1 demet dereotu
- Tuz, karabiber
Kabak Mücveri Nasıl Yapılır
Kabağın kabukları soyularak rendelenir. Un, yumurta, tuz, karabiber, ince doğranmış maydanoz ve rendelenmiş soğan iyice yoğrulur ve kabağa eklenir. Avuç içi ıslatılarak köfteler yapılır ve çırpılmış yumurtaya batırılarak kızgın yağda kızartılır. Kâğıt havlu üzerine alınarak yağı süzdürülür. Servis tabağına alınarak, dereotu ile süslenir.
Kaynak: Mihrinur Gülal
Aydın Geleneksel Mutfak
Kabak Mücveri
Görsel Sahibi: Mihrinur Gülal
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
5307
Eklenme Tarihi :
01 Mart 2013 Cuma
Güncellenme Tarihi :
22 Şubat 2022 Salı