­ KABAK MÜCVERİ | Kültür Portalı

Kabak Mücveri - Aydın

Kabak Mücveri Malzemeleri Nelerdir

  • 1 kg kabak 
  • 1 demet maydanoz
  • 1 adet soğan 
  • 1 kaşık un
  • 4 adet yumurta 
  • 2 su bardağı zeytinyağı
  • 1 demet dereotu 
  • Tuz, karabiber 

Kabak Mücveri Nasıl Yapılır

Kabağın kabukları soyularak rendelenir. Un, yumurta, tuz, karabiber, ince doğranmış maydanoz ve rendelenmiş soğan iyice yoğrulur ve kabağa eklenir. Avuç içi ıslatılarak köfteler yapılır ve çırpılmış yumurtaya batırılarak kızgın yağda kızartılır. Kâğıt havlu üzerine alınarak yağı süzdürülür. Servis tabağına alınarak, dereotu ile süslenir.

Kaynak: Mihrinur Gülal

Aydın Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 5307    Eklenme Tarihi : 01 Mart 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 22 Şubat 2022 Salı