Kaçamak - Kırklareli
Kaçamak Malzemeleri Nelerdir (5 kişilik):
- 1 kg mısır unu
- 2 çay kaşığı tuz
- Çok az ay çiçek yağı
- Mısır ununun hamurlaşmasına yetecek kadar su
- Çok az tereyağı
Kaçamak Nasıl Yapılır
Bir tencereye su, 2 çay kaşığı tuz ve biraz ay çiçek yağı konur ve ocakta kaynatılmaya başlanır. Bu arada azar azar mısır unu tencereye dökülür ve topaklanmaması için tahta kaşık ile devamlı karıştırılır. 1 kg mısır ununun ateş üzerindeki tencereye konması bitince ve mısır unu tamamen dağılıncaya kadar karıştırma işlemine devam edilir. Mısır ununun tamamı tencereye konduktan ve topak kalmadıktan sonra ateşte eritilmiş tereyağı tepsiye konur ve ardından kaçamak yayılır. Kaçamak tepsiye tahta kaşık ile yayılırken, kaşık ara sıra yağlanır ki, kaçamak kaşığa yapışmasın. Az bir miktar tereyağı daha kızartılır ve tepsiye yayılmış olan kaçamağın üzerinde gezdirilir. Son olarak kaçamak üzerine pekmez dökülür.
Kaynak Kişi: Ayşe Yesim - Karahalil Kasabası / KIRKLARELİ (Kaynak kişi bu yemeği annesinden öğrenmiş, yapmaya başlamış ve halen yapmaktadır.
Derlemeyi Yapan: Zekeriya Kurtulmuş Kırklareli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Halk Kültürü Araştırmacısı)
Kırklareli Geleneksel Mutfak
Kaçamak yemeye hazır
Kaçamak yapımı
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
11330
Eklenme Tarihi :
06 Şubat 2013 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
10 Ocak 2024 Çarşamba