Kade (kete) - Van
Malzemesi:
-Süt ya da Yoğurt
-Yağ
- Ceviz
- UN
Yapılışı: Yoğurt/süt, yağ, toz şeker ve un karışıtırılarak hamur elde edilir. Diğer taraftan yağ ve un kavrularak iç malzemesi elde edilir. Bu malzemenin üzerine ceviz içi dökülerek karıştırılır. hazırlanan hamurdan alınan parçalarla yufkalar hazırlanır. Yufkanın içine hazırlanan çevizli malzeme dökülür ve yufka kapatılır. kanarları bastırılır üzerine isteğe göre şekiller yapılabilir. üzerine yuğurt sürülüp tandırda pişirilir.
Kaynak: Doç. Dr. Elvan Ocak, Van Mutfak Kültürü sayfa 144
Kade
Görsel Sahibi: Van İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
11660
Eklenme Tarihi :
15 Şubat 2013 Cuma
Güncellenme Tarihi :
25 Haziran 2018 Pazartesi