Trabzon Su Böreği - Trabzon
Trabzon Su Böreği İçin Gerekli Malzemeler:
- 4 yumurta
- 250 gr beyaz Trabzon peyniri
- 250 gr tereyağı
- 1 demet maydanoz
- 1.5 kg un
- 1 bardak su
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı tuz
Trabzon Su Böreği Yapılışı:
Derin bir kap içine yumurtalar kırılır ve iyice çırpılır. Su, tuz ilave edilir iyice karıştırılır. Bu malzemeye unun bir kısmı katılarak katı bir hamur elde edilir. Hamur iyice yoğrulur özleştirilir. Daha sonra hamur 12 parçaya bölünür. Nemli bez altında 30 dakika dinlendirilir. Her parça(beze) oklava ile düzgün biçimde açılır. Temiz bir bez üzerine serilir. Bütün parçalar bittikten sonra derince bir tencerede su kaynatılır içerisine tuz atılır. Açılan hamurlar tek tek 5 dakika tuzlusuda haşlanır, yağlanmış tepsiye dizilir. 6 parça (yufka) yerleştirildikten sonra ince doğranmış peynir ve maydanoz karışımı hamurun üstüne serilir. Geri kalan diğer parçalarda haşlanır aynı şeklinde tepsiye yerleştirilir. En son tereyağı eritilir. Tepsinin üzerine dökülür. Orta ısıdaki fırında üstü ve altı pişirilir. Biraz soğuduktan sonra dilimlenir ve servis edilir.
Trabzon Geleneksel Mutfak
Trabzon Su Böreği
Görsel Sahibi: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
8835
Eklenme Tarihi :
18 Haziran 2014 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
02 Nisan 2020 Perşembe