­ EKŞİLİ ARAPAŞI | Kültür Portalı

Ekşili Arapaşı - Uşak

Ekşili Arapaşı İçin Gerekli Malzemeler:

  • 1 tavuk göğsü
  • 500 gr un
  • 8 adet ekşi erik
  • kuru biber
  • yeterince tuz
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 20 gr acı biber
  • salça

Ekşili Arapaşı Yapılışı:

Önce erikler haşlanır. Sonra kaynamış tuzlu suya unun yarısı boşaltılır. İçinde hiç topak kalmayıncaya kadar özleştirilir. Bir tepsiye soğuması için dökülür. Salça yağ ile kavrulur. Üzerine 1 litre su konur. Bu su ılımadan  5 yemek kaşığı un konur. Haşlanan ekşi eriklerin suyu koyulur. Kuru biberler ilave ederek sürekli karıştırılır. Bu yemeğe haşlanan tavuk etleri koyulur. Servis zamanı hazırlanan iç hamurdan tabağa 3 -4 kaşık koyup üzerine çorbadan koyulur. Kuru biberle servis yapılır.

Kaynak: Sebiha ERTÜRK 

Uşak Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 5017    Eklenme Tarihi : 25 Eylül 2019 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 10 Nisan 2020 Cuma