Ekşili Arapaşı - Uşak
Ekşili Arapaşı İçin Gerekli Malzemeler:
- 1 tavuk göğsü
- 500 gr un
- 8 adet ekşi erik
- kuru biber
- yeterince tuz
- yarım çay bardağı sıvı yağ
- 20 gr acı biber
- salça
Ekşili Arapaşı Yapılışı:
Önce erikler haşlanır. Sonra kaynamış tuzlu suya unun yarısı boşaltılır. İçinde hiç topak kalmayıncaya kadar özleştirilir. Bir tepsiye soğuması için dökülür. Salça yağ ile kavrulur. Üzerine 1 litre su konur. Bu su ılımadan 5 yemek kaşığı un konur. Haşlanan ekşi eriklerin suyu koyulur. Kuru biberler ilave ederek sürekli karıştırılır. Bu yemeğe haşlanan tavuk etleri koyulur. Servis zamanı hazırlanan iç hamurdan tabağa 3 -4 kaşık koyup üzerine çorbadan koyulur. Kuru biberle servis yapılır.
Kaynak: Sebiha ERTÜRK
Uşak Geleneksel Mutfak
Arapaşı
Görsel Sahibi: Uşak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Arapaşı
Görsel Sahibi: Uşak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Arapaşı
Görsel Sahibi: Uşak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Arapaşı
Görsel Sahibi: Uşak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
5017
Eklenme Tarihi :
25 Eylül 2019 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
10 Nisan 2020 Cuma