­ KARIŞIK DOLMA | Kültür Portalı

Karışık Dolma - Kocaeli

Karışık Dolma Malzemeleri Nelerdir

  • 1 kg dolmalık kabak
  • 0,5 kg dolmalık biber
  • 0,5 kg asma yaprağı
  • 1 bardak pirinç
  • 1 kg iri çekilmiş orta yağlı dana kıyması
  • 1 demet maydanoz (ince kıyılmış)
  • 3 adet orta boy kuru soğan (ince doğranmış)
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Karışık Dolma Nasıl Yapılır

Bütün malzeme karıştırılıp içi oyulan kabak ve bibere doldurulup, sarmalara sarıldıktan sonra  tencereye dizilir. İki bardak su eklenerek pişirilmeye başlanan yemek kıvamını bulunca 1 Yemek kaşığı biber salçası, 1 yemek kaşığı domates salçası. 1 adet limonun suyu sıkılarak 3 bardak suyla karıştırılır. 1 tatlı kaşığı da tuz eklenerek tencereye boşaltılır. 1 Yemek kaşığı tereyağı eklenerek ağır ateşte pişirilir. Sonrasında bu sos tenceredeki yemeğin üzerine dökülerek bir taşım da beraber kaynatılır, sıcak servis yapılır.

Kocaeli Geleneksel Mutfak

Kaynak: Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Görüntülenme Sayısı : 1761    Eklenme Tarihi : 25 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 26 Şubat 2024 Pazartesi