Yörük Pilavı Malzemeleri Nelerdir
- 2 su bardağı dövülmüş buğday veya aşlık
- 500 g gerdan eti
- 2 adet soğan
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- ½ tatlı kaşığı tuz
Yörük Pilavı Nasıl Yapılır
Dövülmüş buğday yıkanır, çömleğe konur, üstüne doğranan soğanlar, etler, tuz ve 4 parmak geçene kadar su dökülüp tandıra sürülür. Pilav pişince tandırdan çıkartılır, bakır bir tepsiye dökülür. Pişen etlerin kemikleri ayıklanır. Diğer tarafta bir tavada eritilmiş kızgın tereyağının üzerine pul biber serpilir ve pilavın üzerine boca edilerek sofraya götürülür.
Not: Gerdan eti yoksa içine pilav piştikten sonra kavurma eti ilave edilir.
Kaynak: Aksaray Mutfak Kültürü ve Yöresel Yemekleri, 2018