­ KATIKLI ÇORBA (SOĞUK YAZ ÇORBASI) | Kültür Portalı

Katıklı Çorba (Soğuk Yaz Çorbası) - Sivas

Akşamdan nohutlar ıslatılır, ayrıca bir tencereye yarma (dövme/aşurelik buğday) ve suyu konularak bir taşım kaynatılır ve sabahleyin ıslatılmış nohutlarla birlikte pişirilir. Soğuyan bu karışıma, biraz tuz ve su ile özelenmiş yoğurt katılır ve çorbanın yüzüne kuru veya taze nane yaprakları serpilir. Malzemeler 1 Su Bardağı Yarma ½ Su Bardağı Nohut 3 lt Su 3 Su Bardağı Süzme Yoğurt Veya 4 Su Bardağı Katık (Ayran) Yeterince Tuz 1 Yemek Kaşığı Taze veya Kuru Nane
Görüntülenme Sayısı : 10501    Eklenme Tarihi : 18 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 16 Haziran 2017 Cuma