­ KELLE PAÇA | Kültür Portalı

Kelle Paça - Malatya

Kelle Paça Malzemeleri Nelerdir

  • 1 adet kuzu kellesi
  • Su
  • Sarımsak

Kelle Paça Nasıl Yapılır

Kesilmiş hayvanın kafa derisi yüzülür. Yüzülen kafa bir demir parçasına ya da “aktaraç” takılarak ateşte ütülür. Sonra ateşte kızartılan maşa ile dağlanır. Bu işlemden sonra parçalanan kelle suda pişirilir. Ayrıca hayvanın bumbarı temizlenir, akşamdan sabaha kadar suda bekletilir. Sonra bir tencereye alınarak pişirilir ve pişince de bıçakla ufak parçalar halinde doğranır. Pişmiş olan kelle ile bumbar bir kazana konulur. Üzerine kellenin suyu eklenir. Dövülmüş sarımsak katılır ve kaynatılır. Ocaktan indirilir. Üzerine yufka ekmek doğranarak yenilir.

Görüntülenme Sayısı : 1633    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 03 Temmuz 2024 Çarşamba