­ KENGER CACIĞI | Kültür Portalı

Kenger Cacığı - Hakkari

Kenger Cacığı Malzemeleri Nelerdir

  • 600 g süzme yoğurt
  • 200 g haşlanmış kenger pancarı
  • 3 adet yeşil biber
  • 1 demet maydanoz

Kenger Cacığı Nasıl Yapılır

Kenger pancarı doğranarak haşlanır, soğumaya bırakılır. Soğuyunca derin bir kaba alınır. Yeşil biber ve maydanoz doğranarak ilave edilir. Son olarak  süzme yoğurt eklenir ve tüm malzemeler karıştırılarak servis edilir.

Kaynak: Hakkari İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Görüntülenme Sayısı : 4210    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2017 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 19 Nisan 2023 Çarşamba