Kenger Cacığı - Hakkari
Kenger Cacığı Malzemeleri Nelerdir
- 600 g süzme yoğurt
- 200 g haşlanmış kenger pancarı
- 3 adet yeşil biber
- 1 demet maydanoz
Kenger Cacığı Nasıl Yapılır
Kenger pancarı doğranarak haşlanır, soğumaya bırakılır. Soğuyunca derin bir kaba alınır. Yeşil biber ve maydanoz doğranarak ilave edilir. Son olarak süzme yoğurt eklenir ve tüm malzemeler karıştırılarak servis edilir.
Kaynak: Hakkari İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Kenger Cacığı
Görsel Sahibi: Hakkari İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
4210
Eklenme Tarihi :
20 Şubat 2017 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
19 Nisan 2023 Çarşamba