­ KİRETMİTTE KAVURMA | Kültür Portalı

Kiretmitte Kavurma - Hakkari

Kiretmitte Kavurma Malzemeleri Nelerdir

  • 1 kg kuşbaşı et
  • 4 adet domates
  • 3 adet kuru soğan
  • 4 adet yeşil sivri biber
  • Kekik
  • Karabiber
  • Tuz

Kiremitte Kavurma Nasıl Yapılır

Domatesler ve soğanlar soyulur, biberlerle birlikte küçük küçük doğranır. Etlerle doğranan sebzeler iyice karıştırılıp ovulur. Tuz ve karabiber ilave edilip tüm malzeme kiremite konulur. Başka bir kiremit ile de üzeri kapatılır. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 1,5 saat pişirilir. Kekik serpilerek servis edilir.

Kaynak: Hakkari İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Görüntülenme Sayısı : 6475    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2017 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 14 Nisan 2023 Cuma