Kabaklama - Gaziantep
Kabaklama Malzemeleri Nelerdir
- 300 g parça et
- 100 g nohut
- 1 kg kış kabağı
- 2 yemek kaşığı karışık salça
- 1 çay bardağı limon suyu
- 1/2 çay bardağı yağ,
- kuru nane
- yeterince su
Kabaklama Nasıl Yapılır
Kabakların dış kabuğu soyulup içi temizlenip, kuşbaşı büyüklüğünde doğranır. Kabaklar kararmaması için suya konur. Diğer yandan bir gün önceden ıslanmış nohut ile et yumuşayınca kadar pişirilir. Bunların üzerine sonra salça, limon suyu, tuz ve kabaklar ilave edilir. Kabak ve etler pişince üzerine yağda ısıtılmış, biber ve nane ile süslenir ve sıcak servis yapılır.
Gaziantep Geleneksel Mutfak
kabaklama
Görsel Sahibi: Gaziantep Büyükşehir Belediyesi
Etli Sebze Yemekleri
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
15464
Eklenme Tarihi :
21 Mart 2017 Salı
Güncellenme Tarihi :
04 Ocak 2023 Çarşamba