Kıymalı Bulgurlu Yaprak Sarması - Denizli
Kıymalı Bulgurlu Yaprak Sarması Malzemeleri Nelerdir (8 - 10 kişilik)
- 2 adet soğan
- 1,5 çay bardağı zeytinyağı
- 250 g kıyma
- 2 yemek kaşığı salça
- 500 g bulgur
- 2 yemek kaşığı kuru nane
- 2 tatlı kaşığı karabiber
- Yarım limon suyu
- 1 demet maydanoz
- 1,5-2 tatlı kaşığı tuz
- 500 g salamura yaprak
- 3 su bardağı kaynamış su
Kıymalı Bulgurlu Yaprak Sarması Nasıl Yapılır
Bir tencerede ince kıyılmış soğanlar yağda pembeleşinceye kadar kavrulur. Daha sonra kıyma eklenir ve biraz daha kavrulur. Bulgur, karabiber, nane ve tuz eklenerek karıştırılır. Daha sonra maydanoz eklenerek tekrar karıştırılır ve demlenmeye bırakılır. Yaprakları 3-4 defa ılık suyla yıkanır ve hazırlanan iç sarılarak, dibine bir sıra yaprak döşenen tencereye sarılan yapraklar döşenir. Üzerine biraz zeytinyağı gezdirilir. 3 su bardağı kaynamış su yaprakların üzerine dökülür. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte suyu çekene kadar pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır.
Kıymalı Bulgurlu Yaprak Sarması
Görsel Sahibi: Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
7008
Eklenme Tarihi :
21 Şubat 2013 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
22 Eylül 2022 Perşembe