Kızıl Sulu Et - Antalya
Kızıl Sulu Et Malzemeleri Nelerdir (8 Kişilik)
- 2 kg kemikli parça et (koyun veya keçi)
- 3 adet soğan (orta boy)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber (tatlı)
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
Kızıl Sulu Et Nasıl Yapılır
- Geniş yüzeyli bir tavayı orta ateşte kızdırıp zeytinyağını koyunuz.
- Kızgın yağda etleri alt üst ederek parti parti kızartınız ve bir kaba çıkartınız.
- Diş diş doğranmış veya rendelenmiş soğanları tencereye koyunuz. Orta ateşte tereyağı ilavesi ile karıştırarak sararıncaya kadar kavurunuz; 1 çay bardağı suda sulandırılmış salçayı ve kırmızı toz biberi ekleyip karıştırınız.
- Soğanlara kızartılmış etleri, tuzu, karabiberi ve kekiği ekleyiniz. Azar azar su katarak ve 3-5 dakika karıştırarak kavurduktan sonra tencereye etlerin hizasına kadar su doldurunuz; tencerenin kapağı kapalı halde pişmeye bırakınız.
- Etler pişmeden suyunu çektiğinde sıcak su takviyesi yapınız.
- Etler kolayca çatal batıncaya kadar piştiğinde ocağın altını kapatınız. Etleri servis kabına aktarıp sıcak sıcak sofraya veriniz.
Not
Salça yerine 3-4 adet domates de kullanabilirsiniz. Bu takdirde kavrulmuş soğanlara katılan rendelenmiş domateslerin, suyunu çeker gibi oluncaya kadar pişirilmesi gerekmektedir.
Kaynak: “Kızıl Sulu Et”, Toroslar’dan Akdeniz’e Antalya’nın Lezzetleri, Yay. haz.: Nizamettin Şen, Arş.-Yaz.: Gökçen Adar, Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV), 2016., s. 77.
Kızıl Sulu Et
Görsel Sahibi: Uğurhan BETİN - Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV)
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
6509
Eklenme Tarihi :
22 Şubat 2013 Cuma
Güncellenme Tarihi :
01 Şubat 2022 Salı