­ ETLİ BAMYE | Kültür Portalı

Etli Bamye - Amasya

Etli Bamye Malzemeleri Nelerdir

  • 250 gr bamya
  • 250 gr parça kuzu eti
  • 100 gr sıvı yağ
  • 1 tane soğan
  • 1 kaşık salça
  • 1 tane limon veya limon tuzu

Etli Bamye Nasıl Yapılır

Bir tencere içerisine yağ, soğan ve et konulur ve kavrulur. Üzerine haşlanıp suyu süzülmüş bamyalar ve salça eklenir. Limon sıkılarak (veya limon tuzu) ve tuz ilave edilerek kısa tiritli olarak pişirilir. (İsteğe göre 1 diş sarımsak ezilerek malzemeye karıştırılabilir.)

Kaynak : Amasya Valiliği, Amasya Mutfağı Kitabı

Görüntülenme Sayısı : 4636    Eklenme Tarihi : 31 Ocak 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 07 Aralık 2021 Salı