­ KÜL ÇÖREĞİ | Kültür Portalı

Kül Çöreği - Ankara

Kül Çöreği Malzemeleri Nelerdir

Hamuru için: 

  • 1 kg un
  • Su
  • Tuz

İçi için:

  • 2 su bardağı ceviz içi ya da peynir

Kül Çöreği Nasıl Yapılır

Un, su ve tuz ile hamur hazırlanır, 30 cm çapında 1 cm kalınlığında yufkalar açılır, 4-5 adet hamur kat kat üst üste konur. Arzu edilirse bu katların arasına ceviz içi ya da peynir konulur. Kenarları hava almayacak şekilde büyük somun ekmeği şekline getirilir. Ocakta alt ve üstü yapraklarla koparılıp sıcak meşe külüne gömülür. Külün üstünde kor olan meşe kömürü konularak pişmeye bırakılır.

Kaynak: Ankara Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Ankara Yemekleri (2012)

Görüntülenme Sayısı : 12655    Eklenme Tarihi : 08 Ocak 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 25 Ocak 2022 Salı