Çalar Buğulama - Giresun
Çalar Buğulama Malzemeleri Nelerdir
- 1/2 kg çalar balığı
- 2 adet domates
- Yarım kaşık tereyağı
- Çarliston birber ve kırmızı biber
- Sarımsak
- Kırmızı pul biber
- Kaşar peyniri
Çalar Buğulama Nasıl Yapılır
Kabuklarını soyduğumuz domatesleri küp küp ince bir şekilde doğranır. Tavada eritiğimiz tereyağın üzerine döküp kısık ateşte soteleninceye kadar pişirilir. Üzerine balıkları aralıklı bir şekilde dizilir. Çarliston biber ve kırmzı biberler doğranıp balığın üzerine yayılır. Sarımsak, kırmızı pul biber ve tuz ilave edip tavamızın ağızı kapatılır. 6-7 dakika kadar pişirilir. Üzerine rendelemiş olduğumuz kaşarları ekleyip, kaşarlar yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edilir.
KAYNAK: Giresun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşivi.
Çalar Buğulama
Görsel Sahibi: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Çalar Buğulama
Görsel Sahibi: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
5810
Eklenme Tarihi :
22 Mart 2018 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
14 Mart 2023 Salı